Makaron ze szpinakiem orzechami włoskimi

Hej,

Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na makaron ze szpinakiem. Jestem fanką makaronów bo przygotowuje się je mega szybko. Idealny obiad, który można zabrać ze sobą do pracy.

Potrzebujecie
* makaron (najlepiej penne)
* szpinak (ja używam mrożonego, świeży wolę do sałatek)
* 2-3 łyżki śmietany 18%
* cebula
* 3 ząbki czosnku
gwóźdź programu czyli
*orzechy włoskie (ja lubię dużo)
*15 dag dowolnego sera (feta, gorgonzola lub cheddar)
*parę szczypt chili
*sól

Na patelnię wlewamy trochę oliwy i podpiekamy cebulkę. Następnie dodajemy zamrożony szpinak, możemy dolać troszkę wody, żeby cebula się nie przypaliła i przykrywamy wszystko pokrywą. Jak szpinak się odmrozi zdejmujemy pokrywę. Kiedy woda już trochę odparuje dodajemy orzechy, czosnek i przyprawy. Na sam koniec wlewamy śmietanę i wrzucamy starty ser. 

Smacznego!

Dajcie znać czy przepis Wam się podoba :)

Komentarze

Follow me on Instagram!